x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden relaxează politicile de imigrație. Revine asupra acordurilor cu trei state din America Centrală

Joe Biden relaxează politicile de imigrație. Revine asupra acordurilor cu trei state din America Centrală

07 Feb 2021   •   19:30
Joe Biden relaxează politicile de imigrație. Revine asupra acordurilor cu trei state din America Centrală
Sursa foto: Hepta

Administraţia Joe Biden a anunţat suspendarea imediată a acordurilor de azil cu El Salvador, Guatemala şi Honduras. Astfel că înțelegerile semnate în 2019 de fostul președinte Donald Trump cu aceste state din America Centrală sunt anulate. Prin acestea, solicitanții de azil din zonă erau obligați să caute refugiu în propriile țări înainte de a aplica pentru viză în SUA.

Trump a dus o politică de descurajare a imigranților ilegali, care ajung pe teritoriul Statelor Unite prin Mexic. Totuși, acordurile nu au fost puse în aplicare cu Honduras și El Salvdor. Însă deportarea cetățenilor din Guatemala a fost întreruptă în martie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus. 

Noul președinte democrat, Joe Biden, a anunțat că va relaxa politicile de imigrație, va crea un grup de lucru pentru reunirea familiilor separate la frontiera dintre SUA şi Mexic şi un altul pentru creşterea plafonului anual de refugiaţi.

×