x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden și Vladimir Putin se pregătesc de marea întâlnire

Joe Biden și Vladimir Putin se pregătesc de marea întâlnire

10 Iun 2021   •   21:30
Joe Biden și Vladimir Putin se pregătesc de marea întâlnire

Statele Unite revin pe scena mondială şi vor reacţiona în cazul în care Rusia continuă acţiunile negative, a declarat preşedintele american, Joseph Biden, aflat în vizită în Marea Britanie pentru summitul Grupului G7.

"Statele Unite au revenit, iar democraţiile lumii sunt unite în contracararea celor mai dure provocări şi a problemelor care contează cel mai mult pentru viitorul nostru", a declarat Joseph Biden, conform BBC News.

"Noi nu vrem un conflict cu Rusia. Vrem o relaţie stabilă şi predictibilă, dar am fost foarte clar: Statele Unite vor răspunde în mod puternic şi semnificativ dacă Guvernul Rusiei se implică în activităţi dăunătoare", a avertizat Joseph Biden.

În prima etapă a turneului în Europa, Joseph Biden va participa la summitul Grupului statelor puternic industrializate, G7, o organizaţie formată din SUA, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Marea Britanie. La reuniunea G7 participă şi liderii Uniunii Europene.

La rândul său, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va ajunge în oraşul elveţian Geneva în ziua întrevederii cu omologul său american, Joseph Biden, pe 16 iunie, anunţă Kremlinul, conform agenţiei Tass.

"Vladimir Putin va ajunge la Geneva în ziua întrevederii", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

Summitul Rusia-SUA se va desfăşura pe 16 iunie în complexul "Villa La Grange" din Geneva, un imobil din secolul al XVIII-lea situat pe malul Lacului Geneva.

Joseph Biden şi Vladimir Putin vor discuta despre actuala situaţie a relaţiilor bilaterale, despre stabilitatea strategică şi despre teme de interes internaţional.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, va participa la summitul G7, în Marea Britanie, la reuniunea NATO şi la o întâlnire cu liderii Uniunii Europene, înaintea întrevederii cu Vladimir Putin. "Noi nu vrem un conflict cu Rusia. Vrem o relaţie stabilă şi predictibilă, dar am fost foarte clar: Statele Unite vor răspunde în mod puternic şi semnificativ dacă Guvernul Rusiei se implică în activităţi dăunătoare", a declarat Joseph Biden.

Întrebat dacă va ajunge la un acord cu Vladimir Putin în materie de securitate cibernetică, Joseph Biden a răspuns: "Cine ştie? Va fi un subiect de discuţie".

Mediafax

Mediafax

×
Subiecte în articol: Joe Biden Vladimir Putin g7