x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe JP Morgan dispune de lichidități de 500 de miliarde de dolari

JP Morgan dispune de lichidități de 500 de miliarde de dolari

15 Iun 2021   •   09:04
JP Morgan dispune de lichidități de 500 de miliarde de dolari

JP Morgan dispune de lichidități în valoare de circa 500 de miliarde de dolari, fapt care o ajută să beneficieze de creșterea dobânzilor, a anunțat directorul general, Jamie Dimon, citat de Reuters.

"Am stocat din ce în ce mai mult numerar, aşteptând oportunităţile de a investi la dobânzi mai mari. Aşa că bilanţul nostru contabil este poziţionat astfel încât să profite de pe urma creşterii dobânzilor", a declarat acesta.

Acesta se așteaptă să crească dobânziile ca urmare a inflației. 

Totodată, este de așteptat ca Fed să anunțe retragerea stimulentelor oferite pentru depășirea crizei provocate de pandemie. Indicatorul de inflaţie a crescut cu 3,1% în luna aprilie, cel mai mare avans anual de după iulie 1992.

De asemenea, Jamie Dimon a atras luni atenţia asupra faptului că

Veniturile din tranzacţionarea de acţiuni şi obligaţiuni realizate de JPMorgan ar putea ajunge la şase miliarde de dolari în trimestrul al doilea din 2020, cu 38% mai mic față de aceeași perioadă din 2020, astfel că volatilitatea de pe piaţă provocată de pandemie se apropie de sfârşit. 

Jamie  Dimon estimează că profitul net realizat de JPMorgan va fi de numai 52,5 milarde de dolari, față de estimările precedente care arătau 55 de miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: jp morgan