x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnalistul de la News of the World care marturisit primul despre interceptarile ilegale a fost gasit mort

Jurnalistul de la News of the World care marturisit primul despre interceptarile ilegale a fost gasit mort

17 Iul 2011   •   21:00

Fostul reporter de la News of the World Sean Hoare, primul jurnalist identificat care a afirmat ca fostul redactor-sef adjunct al tabloidului Andy Coulson stia despre interceptarile efectuate de personalul sau, a fost gasit mort, relateaza The Guardian, in editia electronica de luni.

Hoare, care a lucrat la publicatiile The Sun si News of the World cu Coulson, inainte de a fi demis pentru probleme cu drogurile si bautura, ar fi fost gasit mort la casa sa din Watford.

Politia din Hertfordshire nu a confirmat identitatea acestuia. "Astazi (luni), la ora 10.40, politia a fost chemata in Langley Road, Watford, in urma preocuparilor privind starea unui barbat care locuia la o adresa de pe aceasta strada. Dupa sosirea politiei si a ambulantei la proprietate, a fost descoperit cadavrul unui barbat. Barbatul a fost declarat mort la fata locului, in scurt timp", a informat politia intr-un comunicat.

"Decesul este considerat in prezent ca neexplicat, dar nu suspect. Investigatiile politiei privind acest incident continua", potrivit comunicatului.

Hoare a facut pentru prima data dezvaluirile intr-o ancheta a cotidianului american New York Times privind acuzatiile de interceptari de la News of the World. El a declarat ca Andy Coulson nu numai ca stia de interceptari, dar si-a incurajat personalul sa intercepteze convorbirile telefonice ale unor celebritati pentru a obtine exclusivitati.

Ulterior, el a declarat pentru BBC ca editorul sau de la acea vreme, Coulson, i-a cerut personal sa intercepteze convorbiri. Saptamana trecuta, el a declarat pentru New York Times ca reporteri de la News of the World puteau folosi tehnologie destinata politiei pentru a localiza persoane utilizand semnalul de la telefoanele lor mobile, in schimbul unor plati pentru ofiteri de politie.

Coulson a demisionat in 2007 de la tabloid si a devenit ulterior directorul de comunicare al actualului premier britanic David Cameron, post pe care l-a abandonat in ianuarie din cauza acestui scandal.

×