x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kennedy a murit din cauza extratereştrilor

Kennedy a murit din cauza extratereştrilor

de Sînziana Stancu    |    19 Apr 2011   •   19:57
Kennedy a murit din cauza extratereştrilor
Sursa foto: /Reuters

Documente secrete arată că fostul preşedinte american ceruse informaţii despre farfuriile zburătoare cu zece zile înainte de a fi asasinat.

Într-o scrisoare adresată şefului CIA de atunci, fostul preşedinte american John Fitzgerald Kennedy cerea să i se prezinte documente despre existenţa extratereştrilor. Scrisoarea fusese trimisă agenţiei americane cu zece zile înainte de asasinarea preşedintelui, la Dallas (Texas), în noiembrie 1963.

Documentul care abia acum a fost desecretizat de CIA este una din cele două memorii de acest gen scrise de preşedinte, cerând să i se furnizeze informaţii clasificate despre fenomenele paranormale observate pe teritoriul Statelor Unite şi în alte locuri de pe glob, dezvăluie Daily Mail. William Lester, autorul unei noi cărţi  despre Kennedy, intitulată "A Celebration of Freedom: JFK and the New Frontier", dezvăluie că a obţinut de la Agenţia americană de informaţii scrisorile lui Kennedy, în baza Legii privind accesul la informaţii de interes public, pentru a le folosi în lucrarea sa. După cum afirmă Lester, interesul special al lui Kennedy pentru informaţii despre extratereştrii care ne-ar fi vizitat pla­neta nu fac decât să alimenteze aşa-numitele "teorii ale conspiraţiei", potrivit cărora fostul preşedinte ar fi fost ucis ca să fie împiedicat să afle adevărul despre OZN-uri.

În cel de-al doilea memoriu, adresat însă administratorului NASA, preşedintele american îşi exprima intenţia ca SUA să colaboreze cu Uniunea Sovietică în programe comune spaţiale. Cooperarea spaţială cu fosta URSS avea însă alt tâlc, după cum comentează Lester. Kennedy nu voia ca SUA să aibă relaţii încordate cu statul sovietic, şi nici să intre într-un eventual conflict ar­mat cu el. Cel mai convenabil era ca mişcările URSS, inclusiv cele din spa­ţiu, să fie supravegheate discret şi eficient, iar una dintre cele mai efi­cien­te motode era cooperarea în di­fe­rite domenii. În plus, una dintre ma­rile temeri ale lui Kennedy "era fap­tul că o mulţime de OZN-uri fuse­se­ră observate deasupra fostei URSS, iar sovieticii ar fi putut interpreta gre­şit aceste prezenţe ciudate, crezând că ar fi vorba despre o agresiune din partea SUA, cu ajutorul unei teh­no­lo­gii" americane sofisticate. "Cred că acesta a fost unul dintre motivele pentru care Kennedy vo­ia să obţină şi să scoată apoi aceste documentele secrete despre OZN-uri de sub jurisdicţia NASA, pentru a le putea spune sovieticile, dacă ar fi fost cazul: «Priviţi, nu noi am făcu-o, nu am provocat nimic»!", a continuat Lester.

Autorul este însă puternic contra­zis de adepţii "teoriilor cons­piraţiei", care afirmă că actualele do­cumente stârnesc şi mai mult interesul pentru un altul secret, poreclit "memoriul ars", pe care un "detectiv" de  OZN-uri pretinde că l-ar fi primit la sfârşitul anilor ’90. "Memoriul ars" ar fi ajuns la "detectivul" Timothy Cooper în 1999, în urma unei "scurgeri de informaţii" de la CIA, prin intermediul unei persoane necunoscute. Documentul respectiv nu a fost însă niciodată verificat, dar într-o notă ataşată documentului, persoana neidentificată care l-ar fi obţinut scrie că lucrase pentru CIA în perioada 1960-1974 şi că ar fi salvat memoriul respectiv din flăcări, când agenţii de informaţii au pus pe foc unele dintre cele mai "sensibile" dosare. În memoriul nedatat apare şi o referire la "Lancer", care era numele de cod al serviciilor secrete ale preşedintelui Kennedy. Pe prima pagină a memoriului, directorul CIA scrisese: "După cum desigur ştiţi,  Lancer a cerut unele informaţii despre activităţile noastre, pe care nu i le putem da. Exprimaţi-vă părerile cel mai târziu până în octombrie. Acţiunea voastră în această chestiune este de cea mai mare importanţă pentru continuitatea grupului".

Actualul posesor al "Memoriului ars", Robert Wood, care l-a cumpărat de la Timothy Cooper în 2001, a declarat presei că, într-adevăr, JFK ceruse CIA documente despre existenţa OZN-urilor, însă agenţia de spio­naj "a vrut să scape de el". Wood a mai spus că a angajat o echipă de spe­cialişti ca să verifice vârsta şi au­ten­­ticitatea documentului, de la hâr­tie şi cerneală, până la însemnele oficiale care apar în el, exact după tehnicile folosite în justiţie pentru verificarea autenticităţii unui document.

×