x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Khan: Propunere de dialog pentru India

Khan: Propunere de dialog pentru India

28 Feb 2019   •   20:10
Khan: Propunere de dialog pentru India

Premierul Pakistanului, Imran Khan, a cerut ieri Indiei să înceapă un dialog pentru atenuarea tensiunilor, după două zile în care cele două ţări şi-au încălcat reciproc teritoriile cu aviaţia militară, informează DPA.

„V-aş mai cere încă o dată să aibă câştig de cauză raţiunea, să ne aşezăm şi să ne rezolvăm problemele prin dialog”, i s-a adresat Khan omologului său indian, Narendra Modi, într-un discurs televizat. „Întrebarea mea pentru guvernul Indiei este dacă ne putem permite erori de calcul sau putem începe un război cu genul de arme pe care le avem şi noi, şi dumneavoastră”, a adăugat el. Atât Pakistanul, cât şi India dispun de arme nucleare. Forţele aeriene indiene au trecut miercuri linia de control care delimitează partea din provincia Kashmir administrată de India de cea controlată de Pakistan. Oferta de dialog a Pakistanului a fost făcută după doborârea a două avioane indiene, doi piloţi fiind luaţi prizonieri. Unul dintre aceştia este spitalizat, potrivit purtătorului de cuvânt al armatei pakistaneze, general-maior Asif Ghafoor. El a declarat că singurul scop al acţiunii a fost să demonstreze drepturile Pakistanului, voinţa şi capacitatea de autoapărare a ţării.

Generalul Ghafoor a dezminţit informaţiile conform cărora un avion F-16 pakistanez a fost doborât în valea Lam din Kashmirul indian, aşa cum susţine India.

 

×