x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Klaus Iohannis, la Chișinău: România rămâne partenerul cel mai apropiat al Republicii Moldova

Klaus Iohannis, la Chișinău: România rămâne partenerul cel mai apropiat al Republicii Moldova

27 Aug 2021   •   14:52
Klaus Iohannis, la Chișinău: România rămâne partenerul cel mai apropiat al Republicii Moldova

Republica Moldova sărbătorește, vineri, 30 de ani de la proclamarea Independenței. Președintele României este la Chișinău pentru a participa la ceremonii. Tot la Chișinău se află președinții Poloniei și Ucrainei.

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o întâlnire cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu președintele polonez Andrzej Duda și cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. La finalul evenimentului, președintele Maia Sandu s-a adresat președinților României, Poloniei și Ucrainei.

„Țara mea își dorește să devină un factor de stabilitate pentru regiunea noastră, vom fi un promotor al păcii, al dialogului pașnic... avem ce oferi lumii, cu decență și fermitate ne vom apăra valorile naționale”, a spus gazda evenimentului.

Maia Sandu a mai spus că cele patru state au trei obiective comune: importanța respectării dreptului internațional în regiune, intensificarea eforturilor de integrare europeană a Moldovei și Ucrainei cu sprijinul României și Poloniei și creșterea schimburilor economice.

Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut un scurt discurs la Chișinău.

„Sunt desebit de bucuros să revin la Chișinău... tot azi sărbătorim 30 de ani de la stabilirea contactelor diplomatice”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că România și Republica Moldova sunt legate prin limbă, cultură și istorie și a vorbit despre ajutorul oferit moldovenilor în timpul pandemiei și despre alegerile câștigate de forțele proeuropene.

Klaus Iohannis a adăugat faptul că Republica Moldova a devenit un model pentru întreaga regiune și a asigurat-o pe Maia Sandu că România va continua să fie cel mai apropiat partener.

„Am asigurat-o pe doamna Maia Sandu că România va fi și în continuare partenerul cel mai apropiat de Republica Moldova... Avem acum oportunitatea unei cooperări aprofundate”, a încheiat Klaus Iohannis.

Concluzia întâlnirii de vineri a fost trasă de președintele Maia Sandu.

„Republica Moldova are prieteni adevărați, Republica Moldova are parteneri regionali de încredere, Republica Moldova își doreste o implicare mai activă la nivel regional și global”.

Vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău este a doua din ultimele 12 luni. Șeful statului a mai fost în Republica Moldova în luna decembrie, imediat după ce Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale.

Mediafax

×
Subiecte în articol: republica moldova klaus iohannis