x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kylie Minogue a participat alături de 500.000 de persoane la parada LGBT din Sydney

Kylie Minogue a participat alături de 500.000 de persoane la parada LGBT din Sydney

03 Mar 2019   •   14:10
Kylie Minogue a participat alături de 500.000 de persoane la parada LGBT din Sydney

Cântăreaţa Kylie Minogue a participat sâmbătă alături de aproximativ 500.000 de persoane la tradiţionala paradă organizată în fiecare an de comunitatea LGBT din Sydney cu ocazia sărbătorii Mardi Gras, informează AFP.

Homosexuali, lesbiene, travestiţi, poliţişti, salvamari şi motocicliste din asociaţia Dykes on Bikes s-au alăturat miilor de persoane care au defilat sâmbătă pe străzile din metropola australiană cu ocazia celei de-a 41-a ediţii a Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras. Tema ediţiei din acest an a fost cuvântul "Fearless" ("Neînfricat").

Aproximativ 500.000 de petrecăreţi au venit din toate regiunile Australiei pentru a asista la această defilare, la care au participat circa 200 de care alegorice şi 12.500 reprezentanţi ai comunităţii LGBT, inclusiv poliţişti, militari şi celebrităţi precum Kylie Minogue.

"Parada de Mardi Gras 2019 a fost un moment pentru ca tinerii şi vârstnicii din comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender şi queer) să se reunească şi să participe împreună la un marş fără să se teamă de viitorul lor", a declarat Terese Casu, directorul executiv al evenimentului.

Zgomotele produse de zeci de motociclete conduse de femei care ţineau în braţe celebrul drapel-curcubeu, simbolul comunităţii LGBTQ, au dat startul paradei. Ele au fost urmate de un car disco şi, apoi, de un alt car alegoric, ce includea un ecran uriaş pe care erau proiectate imagini cu supereroi-curcubeu, denumiţi "super-queeros", care simbolizează lupta de apărare a drepturilor persoanelor gay.

Cântăreaţa pop Kylie Minogue a avut o scurtă apariţie în cadrul paradei, alături de o trupă de dansatori, în faţa cărora a defilat un grup de travestiţi (drag-queen) care purtau unele dintre cele mai renumite costume de scenă ale artistei australiene şi dansau pe ritmurile unor piese celebre din repertoriul ei.

Parada de Mardi Gras a fost organizată pentru prima dată la Syndey în 1978 în semn de protest faţă de modul în care guvernul Australiei trata comunitatea LGBT locală. Evenimentul reprezintă în prezent una dintre cele mai ample defilări urbane din lume.

În 2017, după mai bine de un deceniu de tergiversări politice, Australia a legalizat căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Kylie Minogue lgbt sydney