x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lideri al-Qaida: Dacă Bin Laden este ucis, declanşăm iadul nuclear!

Lideri al-Qaida: Dacă Bin Laden este ucis, declanşăm iadul nuclear!

26 Apr 2011   •   09:36
Lideri al-Qaida: Dacă Bin Laden este ucis, declanşăm iadul nuclear!
162420-.jpgMai mulţi lideri ai al-Qaida s-au strâns în Pakistan pentru a urmări împreună, la televizor, atentatele teroriste din 11 septembrie, într-o casă securizată din Karachi, potrivit unor telegrame Wikileaks, citate de Daily Mail.

Khalid Sheik Mohammed, cel autodescris a fi fost creierul atentatelor de acum zece ani, împreună cu alţi lideri cheie ai organizaţiei, au privit evenimentele tragice din New York şi Washington din faţa micului ecran.

În apropiere, Riduan Isamuddin, presupusul organizator al atentatului din 2002 dintr-un club de noapte din Bali, Indonezia, se afla la cumpărături pentru echiparea unui laborator în care să fabrice arme biologice. Iar la spitalul din oraş, Abd al-Rahim al-Nashiri, omul acuzat că ar fi coordonat bombardarea USS Cole, se recupera după o boală. La câteva zile, aproape toţi călătoreau către Afganistan, cu planuri pentru un lung război.

Aceste dezvăluiri provind dintr-un document american clasificat şi dat publicităţii de Wikileaks. Potrivit acestora, mai mult de 200 de terorişti internaţionali erau deţinuţi la Guantanamo, însă alţi circa 150 erau nevinovaţi.

O parte dintre liderii al-Qaida închişi în Cuba le-au spus anchetatorilor că, în cazul în care Osama Bin Laden va fi prins sau ucis, sunt pregătiţi să dezlănţuie un iad nuclear şi că există planuri să atace Marea Britanie.

Dar documentele arată şi că fermieri, lucrători în zona carităţii sau şoferi se aflau printre cei suspectaţi de activităţi teroriste. O parte dintre cei nevinovaţi fuseseră duşi acolo doar pentru că purtau un ceas Casio din 1980, model care a fost folosit pe post de cronometru pentru terorişti.

×