x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe London Stock Exchange va plăti 27 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea Refinitiv

London Stock Exchange va plăti 27 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea Refinitiv

28 Iul 2019   •   15:00
London Stock Exchange va plăti 27 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea Refinitiv

Operatorul Bursei din Londra - London Stock Exchange Group Plc (LSE) - discută achiziţionarea furnizorului de informaţii financiare Refinitiv Holdings (fosta divizie "Financial and Risk" a grupului Thomson Reuters), pentru 27 de miliarde de dolari, inclusiv datoria, transmite Reuters.

Tranzacţia vine la mai puţin de un an după ce fondul de investiţii Blackstone a achiziţionat o participaţie majoritară în Refinitiv de la Thomson Reuters, evaluând la acel moment compania la 20 de miliarde de dolari, inclusiv datoria.

LSE a anunţat că va finanţa tranzacţia prin emiterea de noi acţiuni, astfel încât actualii investitori ai Refinitiv vor deţine aproximativ 37% din entitatea combinată şi mai puţin de 30% din drepturile de vot.

Thomson Reuters, compania mamă a Reuters News, deţine în prezent 45% din Refinitiv. Dacă tranzacţia se va finaliza, va deţine o participaţie de 15% în LSE.

La finalul anului trecut, datoria Refinitiv se ridica la 12,2 miliarde de dolari.

Tranzacţia ar extinde semnificativ divizia de informaţii financiare a LSE şi va reduce dependenţa sa de veniturile mai volatile din tranzacţionare.

LSE are o capitalizare bursieră de aproximativ 19,3 miliarde de lire sterline (23,9 miliarde de dolari) şi datorii nete de un miliard de lire sterline.

Refinitiv, cu sediul în Londra, furnizează informaţii financiare către mai mult de 40.000 de clienţi din peste 190 de ţări.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: London Stock Exchange Refinitiv