x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Măcel la o școală din Rusia

Măcel la o școală din Rusia

11 Mai 2021   •   11:41
Măcel la o școală din Rusia

Update Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat marţi revizuirea regulilor ce autorizează portul de arme în Rusia, după ce marţi dimineaţa a avut loc un atac sângeros asupra unei şcoli din regiunea autonomă Tatarstan

UPDATE Doi indivizi au atacat cu focuri de armă marţi dimineaţa o şcoală din Kazan, oraş din centrul Rusiei. Unul dintre ei a fost arestat la scurt timp, iar al doilea a fost ucis de echipele de intervenţie, informează agenţia de presă TASS. Atacul celor doi a cauzat numeroase victime, printre care mai mulţi copii.

Potrivit unei surse din administraţia şcolii, tânărul arestat ar avea 19 ani şi s-ar numi Ilnaz Guliaviev. Acesta ar fi absolvit în urmă cu patru ani şcoala unde a comis atacul.

Stire initiala Cel puțin 11 persoane, dintre care opt copii, au fost împușcate mortal într-o școală din orașul rus Kazan, aflat la 800 de kilometri est de Moscova, anunță BBC. Una dintre victime este un profesor.

Potrivit primelor relatări, citate de BBC, două persoane au deschis focul. A fost auzită și o explozie în locul unde s-a produs incidentul. Între timp, câteva agenţii de ştiri ruseşti au raportat că doi adolescenţi înarmaţi au fost implicaţi, iar altele precizează că este vorba numai de unul. Agenţia rusească de ştiri RIA a informat că un bărbat înarmat, în vârstă de 19 ani, a fost reţinut, însă motivul atacului încă nu se ştie.

În apropierea școlii și-au făcut apariția vehicule blindate ale forțelor speciale de intervenție ale poliției locale, iar filmări apărute pe rețelele sociale arătau copii care săreau pe geamurile clădirii încercând să scape, precum și răniți evacuați, mai precizează BBC.

Kazan este capitala și cel mai mare oraș din Republica Autonomă Tatarstan, din cadrul Federației Ruse. Cu o populație de circa 1.150.000 de locuitori, Kazan este al optulea oraș ca mărime din Rusia.

                                         

×
Subiecte în articol: măcel școală rusia