x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron cere vigilenţă sporită din cauza mutaţiei coronavirusului. Vaccinarea începe după Crăciun

Macron cere vigilenţă sporită din cauza mutaţiei coronavirusului. Vaccinarea începe după Crăciun

21 Dec 2020   •   14:13
Macron cere vigilenţă sporită din cauza mutaţiei coronavirusului. Vaccinarea începe după Crăciun

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a lansat, luni, un apel la intensificarea "vigilenţei", în contextul apariţiei unei "mutaţii problematice" a coronavirusului, subliniind că vaccinarea va începe imediat după Crăciun.

"Trebuie să dublăm vigilenţa. Este vorba de o mutaţie problematică a virusului", a afirmat Emmanuel Macron, conform postului BFMTV, cu ocazia participării prin videoconferinţă la o şedinţă de guvern.

"Actuala situaţie evidenţiază complexitatea virusului, agresivitatea sa, aş îndrăzni să spun inventivitatea şi atitudinea umilă pe care trebuie să le avem în continuare", a subliniat Emmanuel Macron.

La rândul său, Olivier Véran, ministrul francez al Sănătăţii, a declarat că mutaţia coronavirusului identificată în Marea Britanie nu a fost depistată deocamdată în Franţa, subliniind însă că acest lucru nu înseamnă că nu este deja pe teritoriul francez.

"În ultimele zile, au fost identificate 500 de tulpini virale, dar această variantă nu a fost depistată prin analizele genetice. Acest lucru nu înseamnă că nu circulă deja", a precizat Olivier Véran, la postul Europe 1.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emmanuel macron coronavirus mutatii