x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron: Franţa va deveni principalul producător de maşini ecologice din Europa

Macron: Franţa va deveni principalul producător de maşini ecologice din Europa

26 Mai 2020   •   22:30
Macron: Franţa va deveni principalul producător de maşini ecologice din Europa

Franţa îşi propune să devină principalul producător de maşini ecologice din Europa, cu obiectivul fabricării a un milion de astfel de vehicule în următorii cinci ani, afirmă preşedintele Emmanuel Macron.

"Criza medicală a generat un blocaj masiv şi brutal asupra filierei automobilistice din Franţa. Este parte a economiei noastre, sunt mii de locuri de muncă. Susţinerea noastră va fi amplificată masiv", a declarat, marţi, Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

În cursul unei vizite la uzina Valeo, Emmanuel Macron a subliniat că are ambiţia ca Franţa să producă peste un milion de vehicule ecologice, cu motoare electrice şi hibride, în următorii cinci ani.

Preşedintele Franţei a subliniat că statul va majora primele pentru achiziţionarea de vehicule electrice de la 6.000 la 7.000 de euro. În plus, Macron a anunţat că în Franţa vor fi instalate 100.000 de aparate de reîncărcare cu electricitate a bateriilor maşinilor până în anul 2021.

Macron a avut o întrevedere cu preşedintele grupului Renault, Jean-Dominique Senard. Compania auto va beneficia de un plan de asistenţă financiară în valoare de cinci miliarde de euro şi va fi inclusă în planul de construire a vehiculelor electrice.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron