x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Alți 28 de muncitori români de la o fermă din Marea Britanie, confirmați cu noul coronavirus

MAE: Alți 28 de muncitori români de la o fermă din Marea Britanie, confirmați cu noul coronavirus

21 Iul 2020   •   13:44
MAE: Alți 28 de muncitori români de la o fermă din Marea Britanie, confirmați cu noul coronavirus

Alți 28 de muncitori români de la ferma din Herefordshire, Marea Britanie, au fost confirmați cu noul coronavirus, a anunțat, marți, Ministerul Afacerilor Externe.
 
„Potrivit ultimelor informaţii comunicate Ambasadei României la Londra de către Serviciul de Sănătate Publică britanic, suplimentar faţă de cei 30 de cetăţeni români confirmaţi anterior pentru infecţia cu COVID-19, alţi 28 de cetăţeni români au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, din rândul celor aproximativ 100 care îşi desfăşoară activitatea în cadrul fermei. Majoritatea cetăţenilor români sunt asimptomatici sau prezintă simptome uşoare, fără a necesita spitalizare. Totodată, autoritatea locală de sănătate publică monitorizează zilnic starea de sănătate a lucrătorilor, iar persoanele care au avut rezultate negative ca urmare a testării iniţiale au fost re-testate, fiind în aşteptarea rezultatelor. Autorităţile locale continuă să asigure persoanelor infectate hrană, apă şi bunuri de strictă necesitate. De asemenea, aceştia beneficiază de tratament medical şi servicii de traducere/interpretare", precizează sursa citată.

De asemenea, MAE informează că, pe data de 20 iulie, un lucrător român de la ferma din Herefordshire a sesizat Ambasada României la Londra, solicitând sprijin în relaţia cu angajatorul, respectiv facilitarea obţinerii unor informaţii privind reluarea activităţii în condiţii de siguranţă sanitară, după finalizarea perioadei de autoizolare, precum şi drepturile financiare de care poate beneficia în această perioadă.
 

×