x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Atenţionare de călătorie cu cod roşu de avalanşă şi cod portocaliu de inundaţii şi alunecări de teren în Norvegia

MAE: Atenţionare de călătorie cu cod roşu de avalanşă şi cod portocaliu de inundaţii şi alunecări de teren în Norvegia

25 Ian 2017   •   18:13
MAE: Atenţionare de călătorie cu cod roşu de avalanşă şi cod portocaliu de inundaţii şi alunecări de teren în Norvegia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Norvegiei că miercuri şi joi sunt în vigoare un cod roşu de avalanşă şi un cod portocaliu de inundaţii şi alunecări de teren în unele regiuni din această ţară. 

Institutul Naţional de Meteorologie norvegian a emis, pentru perioada 25 - 26 ianuarie, un cod roşu de avalanşă pentru 11 districte din regiunile Finnmark, Troms şi Nordland, respectiv: Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Tromso, Sor-Troms, Indre-Troms, Lofoten og Vesteralen, Ofoten, Salten, Svartisen şi Helgeland. 

De asemenea, a fost emis un cod portocaliu de inundaţii şi alunecări de teren pentru regiunea Nordland. 

În toate regiunile menţionate circulaţia auto se va desfăşura cu dificultate, precizează MAE în atenţionarea de călătorie. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei: +4799153137. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.yr.no; www.varsom.no/en/; www.meteoalarm.eu/en_UK/0/0/NO-Norway.html şi www.mae.ro şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în App Store şi Google Play), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!". AGERPRES

×