x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Din 15 ianuarie, persoanele care ajung în Marea Britanie trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19 și să intre în izolare 10 zile

MAE: Din 15 ianuarie, persoanele care ajung în Marea Britanie trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19 și să intre în izolare 10 zile

13 Ian 2021   •   13:15
MAE: Din 15 ianuarie, persoanele care ajung în Marea Britanie trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19 și să intre în izolare 10 zile

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile britanice au anunțat noi condiții de intrare pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Astfel, persoanele care călătoresc în Regatul Unit trebuie să prezinte un test cu rezultat negativ cu virusului SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Angliei. Sunt acceptate testele de tip PCR, dar, în anumite condiții limitate, și testele rapide de tip lateral flow sau LAMP.

Informațiile disponibile la acest moment pot fi consultate aici.

Persoanele care ajung în Anglia fără un test negativ pot fi amendate cu 500 de lire sterline.

Autoritățile britanice au mai anunțat că prezentarea unui test cu rezultat negativ pentru infecția cu COVID-19 nu exclude măsura obligatorie de autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la sosirea în Marea Britanie.  

Sunt exceptați de la această măsură: transportatorii internaționali, echipajele maritime, feroviare și aeriene, precum și minorii sub 11 ani.

MAE mai precizează că autoritățile britanice nu au comunicat, până la acest moment, dacă măsurile se vor aplica și persoanelor aflate în tranzit.

Noile măsuri vor intra în vigoare la data de 15 ianuarie 2021, ora 4:00 a.m. (oră locală).

×