x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Nu au fost identificaţi, până în prezent, români printre cei decedaţi la Nisa

MAE: Nu au fost identificaţi, până în prezent, români printre cei decedaţi la Nisa

15 Iul 2016   •   22:10
MAE: Nu au fost identificaţi, până în prezent, români printre cei decedaţi la Nisa

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe anunţă că, până în prezent, nu au fost identificaţi cetăţeni români printre persoanele decedate în atacul de la Nisa, dar operaţiunile de identificare nu s-au finalizat.

Potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES, reprezentanţii Consulatului General al României la Marsilia au vizitat toate cele patru spitale din Nisa şi spitalul din localitatea Frejus, care au primit în urgenţă cetăţenii răniţi în urma atacului.

"În urma întâlnirilor avute cu reprezentanţii spitalelor, nu au fost identificaţi cetăţeni români printre persoanele rănite, cu excepţia celor doi cetăţeni români internaţi, despre care MAE a informat anterior. Şeful oficiului consular român de la Marsilia s-a deplasat la Centrul pentru situaţii de urgenţă din Nisa, unitate care gestionează inclusiv situaţia decedaţilor, şi la Centrul de primire şi consiliere a familiilor. Reprezentanţii celor două instituţii au comunicat că, până în prezent, nu au fost identificaţi cetăţeni români printre decedaţi. Precizăm, însă, că operaţiunile de identificare a tuturor persoanelor decedate nu s-au finalizat", se arată în comunicatul MAE.

Sursa citată menţionează că Ambasada României la Paris menţine legătura permanentă cu celula de criză instituită la nivel interministerial în capitala Franţei, inclusiv cu celula de criză activată la nivelul Departamentului Alpes Maritimes, condusă de ministrul de interne francez.

"Ministerul român al Afacerilor Externe, prin intermediul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate, (activ 24h/ 24h), preia apeluri telefonice din partea unor cetăţeni români aflaţi la Nisa şi din partea rudelor acestora şi acordă asistenţa consulară de specialitate, prin efectuarea tuturor demersurilor necesare în acest sens", adaugă MAE.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Atentat la Nisa mae franta nisa