x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai mulţi islamişti, condamnaţi pentru implicare în atentatele comise la Paris în ianuarie 2015

Mai mulţi islamişti, condamnaţi pentru implicare în atentatele comise la Paris în ianuarie 2015

16 Dec 2020   •   22:10
Mai mulţi islamişti, condamnaţi pentru implicare în atentatele comise la Paris în ianuarie 2015

O instanţă judiciară specială din Paris a decis, miercuri după-amiază, condamnarea la pedepse cuprinse între patru ani de închisoare şi detenţie pe viaţă a unor indivizi implicaţi în comiterea atacurilor teroriste islamiste din ianuarie 2015.

Atentatele comise la Paris şi la periferia capitalei Franţei, în ianuarie 2015, au vizat redacţia revistei satirice Charlie Hebdo, un magazin pentru alimente specifice evreieşti Hyper Cacher şi agenţi de poliţie, soldându-se cu moartea a 17 persoane şi rănirea altor câteva zeci. Autorii atacurilor, fraţii Said şi Chérif Kouachi, alături de Amédy Coulibaly, au murit în confruntări cu forţele de ordine.

Mohamed Belhoucine, judecat în lipsă şi considerat mort în Siria, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, pentru complicitate la crime cu caracter terorist. Belhoucine este considerat un apropiat al lui Amedy Coulibaly, autorul atacului de la magazinul Hyper Cacher.

Hayat Boumeddiene, fosta parteneră a lui Coulibaly, a fost condamnată la 30 de ani de închisoare, tot pentru complicitate. Boumeddiene a fugit în Siria cu câteva zile înainte de comiterea atacurilor.

Un alt complice, Ali Riza Polat, a primit, de asemenea, o sentinţă de 30 de ani de închisoare. Polat, cetăţean francez de origine turcă, a anunţat că va contesta în apel sentinţa.

Amar Ramdani a primit 20 de ani de închisoare, Nezar Mickaël Pastor Alwatik, 18 ani de detenţie, iar Willy Prévost, 13 ani de închisoare. Metin Karasular, Michel Catino, Abdelaziz Abbad şi Miguel Martinez au primit pedepse cuprinse între cinci şi zece ani de închisoare.

Said Makhlouf şi Mohamed Farès au primit câte opt ani de închisoare, iar Christophe Raumel, patru ani.

În cazul lui Mehdi Belhoucine, fratele lui Mohamed Belhoucine, instanţa a constatat circumstanţe care împiedică posibilitatea aplicării procedurii penale. Mehdi Belhoucine este considerat mort în Siria, dar el a fost condamnat deja într-un alt proces, finalizat în ianuarie.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atacuri Paris