x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Maia Sandu l-a desemnat pe Igor Grosu pentru funcţia de premier

Maia Sandu l-a desemnat pe Igor Grosu pentru funcţia de premier

16 Mar 2021   •   21:21
Maia Sandu l-a desemnat pe Igor Grosu pentru funcţia de premier
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a desemnat pentru funcţia de premier pe Igor Grosu, preşedintele interimar al Partidului Acţiune şi Solidaritate.

Decizia a fost anunţată după consultări cu partidele politice şi vine după ce Mariana Durleşteanu şi-a retras candidatura pentru fucţia de premier.

Igor Grosu a fost viceministru al educaţiei în perioada august 2012 – august 2015, când ministru a fost actualul preşedinte, Maia Sandu. Igor Grosu a absolvit Universitatea de Stat din Moldova şi este parlamentar din 2019.

„Am luat act de decizia Marianei Durleşteanu de a-şi retrage candidatura pentru funcţia de prim-ministru. Având în vedere că nu există la moment un candidat care să fie susţinut de o majoritate parlamentară absolută formalizată, am decis să-l înaintez pe Igor Grosu în calitate de candidat la funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova. I-am cerut candidatului să pregătească programul şi să formeze echipa de guvernare cu care să meargă în Parlament”, a spus Maia Sandu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: premier republica moldova