x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie ar putea folosi tehnologia Huawei pentru reţelele 5G

Marea Britanie ar putea folosi tehnologia Huawei pentru reţelele 5G

18 Feb 2019   •   13:12
Marea Britanie ar putea folosi tehnologia Huawei pentru reţelele 5G

Orice risc prezentat de utilizarea tehnologiei Huawei pentru reţelele 5G poate fi prevenit, potrivit Centrului Naţional pentru Securitate Cibernetică din Marea Britanie, transmite BBC.

Eforturile SUA de a-şi convinge aliaţii să interzică reţelele 5G oferite de compania chinezească de telecomunicaţii pot fi afectate de afirmaţia venită din partea şefilor pe securitate cibernetică din Marea Britanie.

Guvernul chinez este acuzat că foloseşte Huawei pentru a spiona. Pe de altă parte, Huawei a afirmat că, exceptând taxele, nu are nicio obligaţie faţă de Beijing.

Australia şi Noua Zeelandă au anunţat că nu permit gigantului Huawei să ofere echipamente pentru reţelele 5G. SUA au restricţionat fondurile pentru echipamentele Huawei, iar Canada analizează dacă produsele companiei sunt, cu adevărat, o ameninţare pentru securitatea naţională.

Majoritatea companiilor de telefonie mobilă din Marea Britanie – Vodafone, EE şi Three – au colaborat cu Huawei pentru a dezvolta reţeaua 5G. În prezent, companiile aşteaptă un răspuns al guvernului britanic, care va decide dacă pot să folosească tehnologia Huawei.

 

×
Subiecte în articol: Huawei retea 5g echipamente Marea Britanie