x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie: Boris Johnson va relaxa restricţiile legate de pandemie

Marea Britanie: Boris Johnson va relaxa restricţiile legate de pandemie

10 Mai 2021   •   09:30
 Marea Britanie: Boris Johnson va relaxa restricţiile legate de pandemie

Șeful executivului de la Londra, Boris Johnson, va confirma luni relaxarea restricţiilor legate de pandemia cauzată de coronavirus, pe baza îmbunătăţirii situaţiei sanitare, notează AFP.

Liderul conservator va anunța a treia etapă a foii sale de parcurs pentru ieşirea din lockdown luni după-amiază, după un bilanţ cu miniştrii cabinetului său în cursul dimineţii. Noua etapă va intra în vigoare la 17 mai, dată la care vor fi, de asemenea, relaxate unele restricţii privind călătoriile în străinătate.

Cu începere de la acea dată, britanicii ar urma să aibă voie să se întâlnească în locuri închise: şase persoane cel mult sau două familii. Ministrul de stat Michael Gove a explicat duminică la BBC că guvernul doreşte să permită din nou "contactul între prieteni şi între membri ai familiei", care ar putea avea dreptul să se îmbrăţişeze. Barurile şi restaurantele ar urma să-şi poată servi din nou clienţii în interior, iar nunţile să aibă până la 30 de participanţi. În exterior, adunările cu mai mult de 30 de persoane ar urma să rămână interzise.

COVID-19 a făcut peste 127.000 de morţi în Regatul Unit, cea mai îndoliată ţară din Europa din cauza acestei boli. Dar rata de infectare a coborât la cel mai scăzut nivel înregistrat din septembrie, iar internările în spitale continuă să scadă ori să rămână la un nivel redus în unele zone, a subliniat Downing Street. Estimările Biroului Naţional de Statistică (ONS) arată că una din 1.180 de persoane este afectată de coronavirus, comparativ cu una din 480 la începutul lunii aprilie.

De la lansarea campaniei de vaccinare la începutul lunii decembrie, peste 35 de milioane din cei 68 de milioane de locuitori ai Regatului Unit au primit o primă doză de vaccin împotriva COVID-19.

 

×
Subiecte în articol: relaxare marea britanie