x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie, cu ochii pe scrutinul din Hong Kong

Marea Britanie, cu ochii pe scrutinul din Hong Kong

28 Iul 2020   •   22:17
Marea Britanie, cu ochii pe scrutinul din Hong Kong

Marea Britanie va urmări cu multă atenţie alegerile parlamentare programate în septembrie în provincia Hong Kong, a declarant, marţi, ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, cerând Administraţiei din China să reconstruiască încrederea pe plan mondial.

Raab a discutat marţi, prin telefon, cu ministrul chinez de Externe, Wang Yi.

"Ministrul britanic de Externe a transmis că Marea Britanie va urmări atent alegerile din septembrie pentru desemnarea membrilor Consiliului Legislativ din Hong Kong şi a îndemnat China să respecte obligaţiile internaţionale în materie de drepturile omului în provincia Xinjiang", a anunţat un oficial din cadrul Ministerului de Externe de la Londra.

Raab a evidenţiat "importanţa ca Administraţia din China să reconstruiască încrederea în rândul comunităţii international, prin respectarea responsabilităţilor internaţionale".

Marea Britanie şi Statele Unite au criticat dur decizia Chinei de impunere a noii legi privind siguranţa naţională în Hong Kong, considerând acţiunea drept o consolidare a controlului politic asupra fostei colonii britanice.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Hong Kong