x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie nu mai publică numărul de decese provocate de COVID-19

Marea Britanie nu mai publică numărul de decese provocate de COVID-19

19 Iul 2020   •   19:30
Marea Britanie nu mai publică numărul de decese provocate de COVID-19

Marea Britanie a anunţat că întrerupe publicarea zilnică a numărului de decese provocate de contaminarea cu noul coronavirus, din cauza suspiciunilor că bilanţurile anterioare ar putea fi exagerate, relatează Reuters.

Executivul britanic a decis revizuirea modului de calcul al datelor, după ce mai mulţi oameni de ştiinţă au susţinut că autoritatea sanitară din Anglia (Public Health England, PHE), care gestionează epidemiile, prezintă rezultate distorsionate faţă de celelalte regiuni din Regatul Unit.

„În prezent, decesele zilnice iau în calcul toate persoanele testate pozitiv la coronavirus şi decedate ulterior, fără o separare între data testării şi data decesului”, scrie site-ul de internet al guvernului. „Au existat afirmaţii că lipsa unei separări ar putea distorsiona numărul zilnic de decese. Din acest motiv, întrerupem publicarea numărului zilnic până la rezolvarea situației”, mai arată comunicatul.

Marea Britanie este ţara europeană cea mai afectată de epidemia de coronavirus, cu un bilanţ oficial de peste 45.000 de morţi. Executivul de la Londra a susţinut însă că aceste comparaţii între state pot fi înşelătoare, deoarece modurile de înregistrare a deceselor sunt diferite.

Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a ordonat vineri revizuirea rapoartelor PHE privind epidemia de coronavirus, care includ şi decesele unor pacienţi vindecaţi de coronavirus, care au murit ulterior „chiar şi de infarct sau călcaţi de autobuz după trei luni”.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie covid