x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie speră să poată lua în considerare relaxarea lockdown-ului, în martie

Marea Britanie speră să poată lua în considerare relaxarea lockdown-ului, în martie

17 Ian 2021   •   20:00
Marea Britanie speră să poată lua în considerare relaxarea lockdown-ului, în martie

Guvernul Marii Britanii speră că își poată îndeplini obiectivul de vaccinare și să poată lua în considerare relaxarea restricțiilor până în martie, a declarat, astăzi, ministrul britanic de Externe, Dominic Raab.

Țara, care are cel mai mare număr de morți din Europa din cauza COVID-19, se află în lockdown național din 5 ianuarie, când școlile au fost închise pentru majoritatea elevilor, afacerile neesențiale au fost închise publicului, iar oamenilor li s-a impus să lucreze de acasă, când este posibil, amintește Reuters.

„Ceea ce vrem să facem este să ieșim din acest blocaj național cât mai curând posibil”, a declarat Raab pentru televiziunea Sky News.

„Până la începutul primăverii, sperăm până în martie, vom fi în măsură să luăm aceste decizii. Cred că este corect să spunem că nu vom face totul dintr-o singură dată”, a afirmat Raab.

Autoritățile au stabilit o campanie masivă de vaccinare a populaţiei, urmând să fie vaccinate peste 13 milioane de persoane până la jumătatea lunii februarie.

Ziarul „Sunday Times” susține că miniștrii britanici au ajuns la un acord pentru aprobarea unui plan în trei puncte care ar putea duce la ridicarea unor restricții la începutul lunii martie.

Miercurea trecută, Marea Britanie a înregistrat un număr record de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei, de 1.564. Spitalele sunt copleşite de internări și din cauza noii tulpini mai contagioase a coronavirusului, care a dus la o creştere masivă a cazurilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pandemie marea britanie