x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie: Un pedofil, vinovat de numeroase agresiuni în Malaezia, a fost găsit mort în închisoare

Marea Britanie: Un pedofil, vinovat de numeroase agresiuni în Malaezia, a fost găsit mort în închisoare

14 Oct 2019   •   22:10
Marea Britanie: Un pedofil, vinovat de numeroase agresiuni în Malaezia, a fost găsit mort în închisoare

Britanicul Richard Huckle, condamnat la închisoare pe viaţă în ţara sa pentru violarea a numeroşi copii în Malaezia, a fost găsit mort în închisoare, au anunţat luni autorităţile, presa afirmând că bărbatul a fost înjunghiat în celula sa, transmite AFP.

Richard Huckle, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnat în 2016, după ce şi-a recunoscut vinovăţia în comiterea a 71 de violuri şi în legătură cu alte agresiuni sexuale. El era încarcerat în închisoarea de maximă securitate „HMP Full Sutton”, comitatul Yorkshire, în nordul Angliei, unde se mai află alţi 558 de deţinuţi.

„Richard Huckle, deţinut la «HMP Full Sutton», a murit la 13 octombrie”, a indicat Administraţia penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, menţionând că este în curs de desfăşurare o anchetă, dar fără a preciza cauzele decesului.

Potrivit unei surse citate de tabloidul „The Sun”, „s-ar părea că Huckle a fost înjunghiat mortal cu o lamă improvizată”.

Poliţia îl suspecta că a comis mult mai multe agresiuni sexuale decât cele recunoscute, între 2006, când Huckle a intrat în Malaezia, şi decembrie 2014, când a fost arestat pe aeroportul londonez „Gatwick”.

Ancheta a identificat 23 de victime, cea mai tânără având doar puţin peste 6 luni. Poliţia a găsit şi un registru în care pedofilul dădea detalii despre abuzurile comise asupra a 191 de victime.

La proces, Matthew Long, de la Agenţia naţională pentru combatarea criminalităţii (NCA), l-a descris ca pe „unul dintre pedofilii cei mai hotărâţi, mai manipulatori pe care mi-a fost dat să-i întâlnesc”.

Richard Huckle se folosea de activităţile sale de voluntariat într-o asociaţie creştină pentru a-şi ataca victimele, pe care le alegea dintre copiii din cartierele sărace din Kuala Lumpur. El pregătea un „ghid” destinat pedofililor, în care lăuda calitatea acestor copii de pradă facilă. „Copii săraci sunt mai uşor de sedus decât copiii din clasele medii occidentale”, scria britanicul în aşa-zisul „ghid”.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pedofil ucis