x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Masca de protecţie rămâne obligatorie la Londra în mijloacele de transport

Masca de protecţie rămâne obligatorie la Londra în mijloacele de transport

14 Iul 2021   •   08:56
Masca de protecţie rămâne obligatorie la Londra în mijloacele de transport

Purtarea măştii va rămâne obligatorie în mijloacele de transport din Londra, deşi premierul Boris Johnson a anunţat că vor fi ridicate restricţiile anti-Covid pe 19 iulie, notează Le Figaro.

După această dată, distanţarea socială şi purtarea măştii nu vor mai fi obligatorii, dar aceasta din urmă va trebui folosită în locurile publice închise şi aglomerate, cum ar fi transportul public.

„Nu putem reveni pur şi simplu instantaneu de luni, 19 iulie, la viaţa de dinainte de COVID. Vom respecta planul nostru de a ridica restricţiile şi de a renunţa la distanţarea socială, dar nu ne aşteptăm ca toţi angajaţii să revină la birouri”, spunea Boris Johnson luni, 12 iulie, când a anunţat ridicarea restricţiilor.

Această relaxare a măsurilor este criticată de unii oameni de ştiinţă care evidenţiază riscurile noilor variante mai ales la tinerii nevaccinaţi.

Pentru ca măsura să fie respectată, agenţi de poliţiei vor efectua „operaţiuni vizate” în mijloacele de transport şi vor refuza accesul celor care nu poartă mască, excepţie făcând cei care au motive medicale.

Potrivit Transport for London, care administrează reţeaua din capitala britanică, anul trecut, 212.000 de persoane au fost prevenite de agenţi să poarte mască înainte de a se urca în mijloacele de transport. Aproape 14.000 de persoane au fost împiedicate să se îmbarce şi aproximativ 3.200 au fost date jos.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: masca