x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Măsuri stricte contra COVID-19, în Africa de Sud

Măsuri stricte contra COVID-19, în Africa de Sud

31 Mai 2021   •   09:40
Măsuri stricte contra COVID-19, în Africa de Sud

Preşedintele sud-african, Cyril Ramaphosa, a anunţat duminică seara o revenire la măsuri mai stricte împotriva COVID-19, în contextul în care ţara se află sub ameninţarea iminentă a celui de-al treilea val al pandemiei, notează AFP.

Patru din cele nouă provincii ale ţării, printre care Gauteng, care include Johannesburg, precum şi capitala Pretoria, sunt deja lovite de al treilea val, a afirmat şeful statului într-un discurs televizat.

"Este, poate, numai o chestiune de timp înainte ca întreaga ţară să intre în al treilea val", a avertizat el.

Africa de Sud este oficial cea mai lovită ţară de pe continent, cu 1,65 milioane de cazuri înregistrate pentru 56.363 de decese. "Numărul de teste pozitive la COVID-19 mai mult decât s-a dublat luna trecută", a spus Cyril Ramaphosa.

De luni, lockdown-ul impus până în prezent între miezul nopţii şi 4 dimineaţa va începe la orele 23.00. Magazinele neesenţiale, inclusiv barurile, restaurantele şi sălile de sport, trebuie să închidă de la orele 22:00. Adunările publice, printre care ceremoniile religioase şi reuniunile politice, sunt limitate la 250 de persoane în exterior şi 100 în interior.

Africa de Sud a vaccinat cu puţin peste 1% din populaţia sa şi campania sa de imunizare a persoanelor în vârstă a început abia săptămâna trecută.

 

×
Subiecte în articol: covid africa de sud