x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Măsurile de distanțare socială din Germania ar putea fi prelungite cu o săptămână

Măsurile de distanțare socială din Germania ar putea fi prelungite cu o săptămână

30 Apr 2020   •   12:32
Măsurile de distanțare socială din Germania ar putea fi prelungite cu o săptămână

Măsurile de distanţare socială ar putea fi prelungite cu încă o săptămână, a transmis cabinetul cancelarului german Angela Merkel, în condiţiile în care locuitorii ţării aşteaptă expirarea acestor reguli în acest weekend, transmite Reuters.

Regulile privind menţinerea unei distanţe de 1,5 metri între persoane în spaţiile deschise, cu excepţia celor care trăiesc împreună, vor fi extinse până pe 10 mai, a precizat şeful cancelariei, Helge Braun.

O discuţie mai amplă despre o nouă viitoare relaxare a restricţiilor va avea loc pe 6 mai.

Angela Merkel are prevăzute astăzi discuţii cu premierii celor 16 landuri cu privire la măsurile privitoare la pandemia cu coronavirus. Unele state cer o repornire mai îndrăzneaţă a economiei, având în vedere progresele înregistrate în ţinerea sub control a epidemiei, în ultimele săptămâni.

Cresc presiunile pentru redeschiderea în scurt timp a restaurantelor şi ridicarea interdicţiilor asupra turismului intern. În prezent, restaurantele nu pot face decât livrări la domiciliu.

RKI a precizat că rata de reproducere a coronavirusului de tip nou este estimată în acest moment la 0.76, ceea ce ar însemna că în medie 100 de persoane infectate cu virusul infectează alte 76, deci nivelul anunţat indică o tendinţă de scădere. 

×
Subiecte în articol: germania ridicare restrictii