x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Melbourne a decis prelungirea lockdown-ului din cauza tulpinii indiene de COVID-19

Melbourne a decis prelungirea lockdown-ului din cauza tulpinii indiene de COVID-19

02 Iun 2021   •   14:09
Melbourne a decis prelungirea lockdown-ului din cauza tulpinii indiene de COVID-19

Al doilea oraş ca mărime din Australia, Melbourne, va rămâne sub lockdown încă șapte zile din cauza infecțiilor cu COVID-19, scrie AFP. Orașul are circa 5 milioane de locuitori.

"Vrem să eliminăm virusul, altfel vor muri oameni", a avertizat James Merlino, premierul interimar al statului australian Victoria.

Noua varantă de COVID-19, B.1.617, denumită Kapa, a fost detectată prima dată în India, a fost adus în Australia de o persoană care s-a întors din străinătate.

Au fost identificate mii de persoane de contact, iar 60 de oameni au fost testați pozitiv. Aceștia s-au deplasat în circa 350 de locuri.

În restul statului Victoria sunt menținute unele restricții. Elevii de liceu care trebuie să se prezinte la examene vor putea să revină în clase, iar persoanele care lucrează în spaţii deschise vor putea să îşi reia activităţile profesionale.

Brett Sutton, directorul serviciilor sanitare din statul Victoria, consideră necesară această prelungire a restricţiilor în Melbourne şi a declarat că noua variantă virală este "un adevărat monstru".
Este cel de-al patrulea lockdown decretat în Melbourne de la începutul pandemiei.

Australia a înregistrat un totale de aproape 30.000 de cazuri de COVID-19, majoritatea în statul Victoria în timpul celui de-al doilea val al pandemiei în 2020 și sub 1.000 de decese la nivelul ţării.

×
Subiecte în articol: melbourne Lockdown COVID australia