x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Melbourne intră în izolare din cauza pandemiei de coronavirus

Melbourne intră în izolare din cauza pandemiei de coronavirus

07 Iul 2020   •   12:06
Melbourne intră în izolare din cauza pandemiei de coronavirus

Autoritățile din Melbourne, al doilea oraș ca mărime din Australia, au decis izolarea la domiciliu a celor 5 milioane de locuitori, din cauza creșterii infecțiilor cu coronavirus, transmite AFP. Restricțiile se aplică din această noapte și se vor menține pentru cel puțin șase săptămâni, a declarat premierul statului Victoria, Daniel Andrews.

În acest oraș au fost înregistrate 191 de cazuri noi de infecție cu COVID-19, în 24 de ore, iar urmărirea contactelor persoanelor confirmate este dificilă.

Majoritatea elevilor se vor întoarce la învățământul online, iar cafenelele și restaurantele vor servi doar comenzile pentru acasă. 

La miezul nopții trecute, statul Victoria s-a izolat de restul țării, închizându-și drumurile. Poliţia şi armata păzesc zeci de puncte de trecere spre alte state australiene, fiind ajutați de drone şi avioane de supraveghere.

Aproximativ 30 de cartiere din Melbourne au fost izolate, săptămâna trecută, măsură care a afectat peste 300.000 de rezidenţi. Restricţiile se vor menține până la 29 iulie. 

În week-end, circa 3.000 de persoane care locuiau în mai multe clădiri de apartamente au primit ordin să rămână la domiciliu cel puţin cinci zile după izbucnirea unui focar epidemic într-un turn.

Aceasta este cea mai strictă măsură impusă de Australia de la începutul pandemiei. 

×