x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Membri ai comando-ului care l-a ucis pe Bin Laden, răpuşi de rachetele talibanilor în Afganistan

Membri ai comando-ului care l-a ucis pe Bin Laden, răpuşi de rachetele talibanilor în Afganistan

06 Aug 2011   •   17:39
Membri ai comando-ului care l-a ucis pe Bin Laden, răpuşi de rachetele talibanilor în Afganistan

UPDATE: Doi oficiali militari americani au declarat, sub protectia anonimatului, ca 22 dintre cei 31 de militari americani ucisi faceau parte din Seal Team Six, unitatea de comando a Marinei, care a efectuat atacul soldat cu uciderea lui Osama Bin Laden, la inceputul lunii mai.

UPDATE: Autoritatile de la Kabul au revizuit la 38 numarul victimelor atacului talibanilor asupra unui elicopter NATO. 31 dintre victime erau soldati din trupele specile americane, iar sapte militari afgani.

Acestea sunt cele mai importante pierderi intr-un singur eveniment pentru coalitia NATO din Afganistan de la inceputul interventiei, in 2001.

Un elicopter al NATO in Afganistan s-a prabusit sambata dimineata, in provincia Wardak, din centrul tarii, atacul soldandu-se cu moartea tuturor celor 37 de persoane aflate la bord.

Se pare ca aparatul de zbor, in care se aflau militari ai NATO si soldati afgani, a fost doborat de o racheta trasa de talibani, care au revendicat atacul.

'Un elicopter al NATO s-a prabusit in estul Afganistanului astazi (sambata) si operatiunile de recuperare a epavei sunt in curs', a anuntat intr-un comunicat laconic ISAF, comandamentul NATO in Afganistan, fara a da detalii referitoare la nationalitatea militarilor NATO care si-au pierdut viata.



×
Subiecte în articol: militari elicopter afganistan atentat isaf