x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Merkel avertizează: Va fi un Crăciun în plină pandemie!

Merkel avertizează: Va fi un Crăciun în plină pandemie!

02 Noi 2020   •   20:51
Merkel avertizează: Va fi un Crăciun în plină pandemie!

Fără petreceri de Crăciun şi alte evenimente de socializare, pe tot parcursul iernii. Acesta este anunţul cancelarului german, Angela Merkel, care speră la o scădere a numărului de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2, scrie „Daily Mail”.

Noiembrie este o lună crucială pentru poporul german, de aceasta depinzând ce măsuri vor lua autorităţile ulterior. Merkel cere ca măsurile să fie respectate. „Va fi un Crăciun în pandemie, dar nu ar trebui să fie unul trist”, a spus cancelarul.

Restricţionarea vieţii sociale și publice ar pune la adăpost sistemul de Sănătate, a precizat Merkel, luni, într-o conferinţă de presă.

„Nu putem permite creşterea numărului de infectări, care să dea peste cap sistemul de sănătate”, a mai spus Merkel, adăugând că numărul pacienţilor din ATI s-a dublat în ultimele zece zile.

„Pe durata lunilor de iarnă va trebui să limităm contactul cu alte persoane. Suntem dependenţi de cooperarea, înţelegerea şi acceptarea din partea oamenilor din această ţară. Stă în mâinile tuturor să contribuie la acest efort”, a conchis cancelarul.

În Germania, doar sâmbătă au fost înregistrate 19.059 cazuri noi de COVID-19, cele mai multe de la începutul pandemiei.

Luni, Germania a intrat în carantină, fiind închise barurile, teatrele, sălile de fitness şi cinematografele. Și Spania, Belgia, Grecia şi Franţa au reimpus carantina. La rândul său, Italia a crescut numărul restricţiilor.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Angela Merkel