x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Merkel, despre anularea meciului amical dintre selecţionatele Germaniei şi Franţei: Autorităţile au luat o decizie dificilă

Merkel, despre anularea meciului amical dintre selecţionatele Germaniei şi Franţei: Autorităţile au luat o decizie dificilă

18 Noi 2015   •   17:43
Merkel, despre anularea meciului amical dintre selecţionatele Germaniei şi Franţei: Autorităţile au luat o decizie dificilă
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Cancelarul german Angela Merkel a apărat miercuri decizia "dificilă" a anulării, marţi seară, a meciului amical de fotbal Germania - Olanda, în momentul când ministrul său de Interne este ţinta criticilor şi ironiilor, fiindcă a refuzat să explice cauzele acestei decizii, informează AFP.

"La fel ca milioane de fani, am fost tristă că a trebuit decisă această anulare", a explicat Merkel. "Autorităţile au luat o decizie dificilă, poate cea mai dificilă (...) (Marţi) seară însă au existat riscuri pentru securitate", a insistat ea.

Deja afectată de meciul de vineri cu Franţa, la care trei kamikaze s-au aruncat în aer lângă Stade de France, traumatizată, într-un sens mai larg, de atacurile de la Paris soldate cu 129 de morţi, Germania urma să întâlnească marţi Olanda la Hanovra.

Prezentat ca "meciul libertăţii" şi un omagiu adus victimelor, întâlnirea a fost anulată din cauza ameninţării unui atentat, fără ca poliţia să descopere explozibili ori să aresteze suspecţi.

Confirmând anularea meciului, ministrul de Interne Thomas de Maiziere a refuzat să se explice, estimând că "o parte a răspunsurilor pot stârni îngrijorarea populaţiei noastre".

Miercuri, aceste afirmaţii au fost ţinta a numeroase critici, în presă şi pe Twitter.

Merkel le-a mulţumit "călduros" forţelor de ordine şi autorităţilor responsabile cu securitatea, la fel ca suporterilor care, la faţa locului, au reacţionat "cu calm" când a fost anunţată anularea.

Şeful executivului landului Saxonia Inferioară, Stephan Weil, a justificat tăcerea autorităţilor, asigurând că informaţiile care au dus la anulare sunt "confidenţiale şi secrete", iar sursa nu poate fi trădată.

×
Subiecte în articol: angela merkel hanovra meci