x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Merkel spune că restricțiile de circulație ar putea fi prelungite până la începutul lunii aprilie

Merkel spune că restricțiile de circulație ar putea fi prelungite până la începutul lunii aprilie

12 Ian 2021   •   15:36
Merkel spune că restricțiile de circulație ar putea fi prelungite până la începutul lunii aprilie

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că se așteaptă la prelungirea restricțiilor de circulație până la începutul lunii aprilie, scrie cotidianul Bild, citat de Reuters.

„Dacă nu reușim să oprim acest virus britanic, vom avea un număr de cazuri de zece ori mai mare până la Paște. Avem nevoie de încă opt până la zece săptămâni de măsuri dure”, le-a declarat Merkel parlamentarilor din partidul său, Uniunea Creștin-Democrată, scrie Bild.

Pe de altă parte, trei participanți la întâlnire au spus pentru Reuters că Merkel nu s-a referit la o prelungire a restricțiilor de circulația și nu a avertizat despre o creștere de zece ori a numărului de infectări.

„Merkel a spus că următoarele opt până la zece săptămâni vor fi foarte grele dacă varianta britanică se răspândește în Germania”, a precizat una dintre surse.

Germania a înăsprit măsurile pentru limitare infecției cu COVID-19 săptămâna trecută și le-a prelungit până la sfârșitul lunii ianuarie.

În ultimele 24 de ore, în Germania au fost raportat 12.802 cazuri noi de infectare și 891 de noi decese.

 

×