x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Metro estimează un venit net de 1,5 miliarde de euro în urma tranzacțiilor din China și Europa

Metro estimează un venit net de 1,5 miliarde de euro în urma tranzacțiilor din China și Europa

12 Dec 2019   •   13:27
Metro estimează un venit net de 1,5 miliarde de euro în urma tranzacțiilor din China și Europa

Metro AG se aşteaptă la un venit net de 1,5 miliarde de euro (1,65 miliarde de dolari) în urma vânzării unei participaţii majoritare deţinute la operaţiunile sale din China şi la divizia Real. Oficialii retailerului german au declarat că speră ca ambele tranzacţii să fie finalizate în curând.

Săptămâna trecută, Metro a anunţat că a intrat în negocieri exclusive cu un consorţiu condus de investitorul imobiliar X+Bricks, care vrea să achiziţioneze lanţul său de hipermarketuri Real.

În octombrie, Metro AG a confirmat că a vândut operaţiunile sale din China retailerului local Wumart. Metro a deschis primul magazin în China în 1996 la Shanghai şi a ajuns la 95 de magazine şi 11.000 de angajaţi, iar în exerciţiul fiscal încheiat în septembrie 2018 a avut vânzări de 2,7 miliarde euro.

Odată un conglomerat extins, Metro Group a trecut printr-un proces de restructurare în ultimii ani pentru a se concentra pe activităţile cash-and-carry, vânzând magazinele Kaufhof şi separându-se de divizia de produse electronice de larg consum Ceconomy AG.

În anul fiscal 2018/2019, profitul Metro înainte de taxe şi dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA), excluzând contribuţiile din tranzacţiile imobiliare, a scăzut cu 4,2%, la 1,173 miliarde de euro.

Metro operează în 26 de ţări, având 771 de magazine şi 150.000 de angajaţi.

Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: metro