x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Michelle Obama o sprijină pe Simone Biles, care se retrage din proba olimpică de individual compus

Michelle Obama o sprijină pe Simone Biles, care se retrage din proba olimpică de individual compus

29 Iul 2021   •   11:40
Michelle Obama o sprijină pe Simone Biles, care se retrage din proba olimpică de individual compus

În cele două zile de când Simone Biles, de șase ori medaliată la Jocurile Olimpice, s-a retras din finala feminină pe echipe, după doar o probă, starul gimnastii mondiale a primit suport moral din partea a milioane de oameni din întreaga lume. Printre ei și fosta Primă Doamnă Michelle Obama.

Joi dimineață, Biles a postat pe Twitter, spunând că sprijinul pe care l-a primit i-a demonstrat că impactul ei merge mult dincolo de performanțele strălucitoare din gimnastică pe care le-a oferit timp de aproape un deceniu la nivel de top.

"Valul de dragoste și sprijin pe care le-am primit m-au făcut să realizez că sunt mai mult decât realizările mele și gimnastica pe care o fac, fapt pe care nu l-am crezut niciodată cu adevărat înainte", scrie Biles.

Simone a primit un mesaj de sprijin chiar din partea fostei Prime Doamne Michelle Obama, care a scris pe Twitter: "Sunt suficient de bună? Da, sunt. Aceasta e mantra pe care o practic zilnic. @Simone_Biles, suntem mândri de tine și te susținem".

Adam Rippon, medaliat cu bronz în echipa olimpică din 2018, a spus și el, printre altele: "Nu-mi pot imagina presiunea pe care a simțit-o Simone. Îi trimit multă dragoste. Este ușor să uităm că este încă om".

Miercuri, USA Gymnastics a anunțat că ea nu va participa la finala feminină a concursului de individual compus.

"După o evaluare medicală suplimentară, Simone Biles s-a retras din finala concursului individual compus de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru a se concentra asupra sănătății sale mintale", se arată într-o declarație a forului de conducere a gimnasticii americane. "Simone va continua să fie evaluată zilnic pentru a decide dacă va participa sau nu la finalele probelor individuale pe aparate, de săptămâna viitoare".

Biles s-a calificat în toate cele patru finale pe aparate de la Tokyo 2020, programate pentru 1-3 august.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: michelle obama