x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Microsoft, acuzată de Slack că vrea să elimine concurenţa pentru un produs căutat în pandemie

Microsoft, acuzată de Slack că vrea să elimine concurenţa pentru un produs căutat în pandemie

25 Iul 2020   •   20:00
Microsoft, acuzată de Slack că vrea să elimine concurenţa pentru un produs căutat în pandemie

Creatorii Slack atacă la Comisia Europeană Microsoft, acuzând gigantul tech de practici neloiale. Slack acuză că Microsoft include în mod ilegal Microsoft Teams în pachetul Office 365.

Cei de la Slack Technologies, compania care a dezvoltat Slack, o platformă de chat de business, au înaintat o plăngere la Comisia Europeană, acuzând Microsoft de practice neloiale. Aceştia spun că Microsoft ar fi copiat o mare parte din funcţionalitatea Slack, au lansat Microsoft Teams şi au inclus software-ul gratuit în abonamentele de business din pachetul Office 365.

Potrivit acestora, Microsoft nu le-ar face viaţia uşoară celor care încearcă să dezinstaleze Teams şi ar ascunde costurile reale ale serviciului pentru clienţii enterprise. Microsoft a negat acuzaţiile.

Creatorii Slack acuză Microsoft că a copiat o mare parte din funcţionalitatea aplicaţiei lor.

„Microsoft a creat o clonă slabă de produs şi a legat-o de produsul său Office dominant în piaţă, forţându-i instalarea şi blocându-i îndepărtarea, o copie la indigo a comportamentului ilegal din perioada războiului browserelor”, a declarat Jonathan Prince, director de comunicaţii şi politică în cadrul Slack, potrivit presei internaţionale.

Slack este o aplicaţie pentru colaborarea online în interiorul echipelor cu o vechime de şase ani pe piaţă.

Microsoft Teams combină într-un singur serviciu chat-ul, întâlnirile, fişierele şi aplicaţiile echipei şi este integrat cu Office, Skype şi SharePoint - servicii critice în portofoliul Microsoft pentru utilizatorii de business.

Experţii spun că avantajele Microsoft Teams faţă de Slack sunt prezenţa componentei video şi uşurinţa în utilizare. Anul trecut, Microsoft Teams a atins un număr de 13 milioane de utilizatori activi zilnic.

În acelaşi timp, antreprenorii din IT spun că în România pandemia a crescut de circa opt opri numărul de clienţi care folosesc Teams.

„Este un concept foarte viabil de a integra toate aplicaţiile într-o singură platformă. Slack nu are acestă opţiune. Pune un risc major asupra operaţiunilor Slack pe termen lung. Microsoft în România cred că a crescut de opt ori numărul de clienţi care utilizează serviciile din zona de Teams”, a spus Cristian Herghelegiu, CEO Dendrio.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Microsoft slack Comisia Europeana