x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de oameni au mărşăluit pe străzile din Elveţia pentru legalizarea căsătoriilor de acelaşi gen

Mii de oameni au mărşăluit pe străzile din Elveţia pentru legalizarea căsătoriilor de acelaşi gen

05 Sep 2021   •   20:30
Mii de oameni au mărşăluit pe străzile din Elveţia pentru legalizarea căsătoriilor de acelaşi gen

Membrii comunităţii LGBT din Elveţia au manifestat pe străzile din ţară pentru a susține căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Elveţia organizează la sfârrșitul lunii un referendum pe această temă.

Mii de oameni au mărşăluit în Elveţia înaintea referendumului naţional care ar putea legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex. Manifestanţii s-au adunat în semn de susţinere pentru noul proiect de lege care va fi votat în data de 26 septembrie.

„Căsătoria pentru toţi este un pas uriaş pe drumul către egalitate”, a declarat un participant la marş.

Referendumul, dacă va fi aprobat, ar permite cuplurilor de acelaşi sex să se căsătorească sau să îşi schimbe starea civilă. De asemenea, Codul civil elveţian va trebui să schimbe cuvintele din „mireasă” şi „mire” în „logodnici” sau „doi oameni”.

Legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex vine cu o serie de beneficii: va oferi dreptul de a adopta copii, va facilita cuplurilor de lesbiene obţinerea donaţiilor de spermă şi va permite partenerilor străini să obţină cetăţenia mai uşor. În cazul persoanelor transgender, noul proiect promite să elimine dificultatea declarării genului cu care se identifică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: casatorii homosexuali