x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Militar român rănit în Afganistan, în echipa care a plecat în Alabama, SUA, pentru sprijin în lupta COVID

Militar român rănit în Afganistan, în echipa care a plecat în Alabama, SUA, pentru sprijin în lupta COVID

06 Iun 2020   •   15:46
Militar român rănit în Afganistan, în echipa care a plecat în Alabama, SUA, pentru sprijin în lupta COVID
Sursa foto: Hepta

Plutonierul adjutant Marius Enescu, din Pitești, este unul dintre membrii echipei medicale care a plecat în Alabama, SUA, pentru a oferi sprijin autorităților în contextul pandemiei COVID-19. El a fost în mai multe misiuni internaționale și este rănit în Afganistan.

Plutonierul adjutant Marius Enescu, asistent medical principal generalist, face parte din echipa care a plecat pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în SUA, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19.

Acesta a absolvit şcoala postliceală sanitară în anul 2000, iar din 2003 este sanitar în Armata română.

În prezent, plutonierul adjutant este încadrat la secţia ATI a Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” din Piteşti.

Marius Enescu nu este la prima misiune internațională. El are experienţa din cele șase misiuni externe la care a participat în Afganistan şi Kosovo, dintre care: în Zabul, Afganistan, în 2007 și 2009, NATO Resolute Support Afganistan 2016, în Spitalul Militar American Kaia ROL 2 Kabul.

Potrivit Ministerului Apărării Naționlale, Marius Enescu a fost rănit în teatrul de operații Afganistan în 2007. Cum recuperarea a decurs foarte bine, el şi-a putut continua misiunea.

Marius Enescu are doi copii, Teodora şi Alexandru, scrie MAI, pe pagina de Facebook.

(sursa: Mediafax)

×