x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul de externe german: Numai o Uniune Europeană puternică va avea o „voce pe scena mondială”

Ministrul de externe german: Numai o Uniune Europeană puternică va avea o „voce pe scena mondială”

21 Mai 2019   •   18:44
Ministrul de externe german: Numai o Uniune Europeană puternică va avea o „voce pe scena mondială”

Numai o Uniune Europeană puternică va avea o "voce pe scena mondială", a declarat marţi ministrul german de externe Heiko Maas, după o întâlnire la Hamburg cu omologi din republicile baltice, desfăşurată înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, transmite dpa.

Ministrul de externe leton Edgars Rinkevics a subliniat la rândul său că este "absolut esenţial" ca scrutinul care are loc duminică atât în Germania, cât şi în Letonia, Lituania şi Estonia să aducă un " 'da' puternic pentru Uniunea Europeană".

Şeful diplomaţiei germane a precizat, după discuţiile cu omologii săi baltici consacrate politicii de securitate, că a convenit cu aceştia asupra necesităţii unei abordări comune în privinţa relaţiilor cu Rusia. "Securitatea regiunii baltice este în acelaşi timp securitatea Europei", a spus Maas.

"Totodată, este clar că dorim să continuăm dialogul cu Rusia", a adăugat ministrul german de externe.

Heiko Maas a menţionat că securitatea informatică este un aspect esenţial al politicii de securitate a UE şi că acest lucru trebuie avut în vedere şi în ce priveşte Rusia.

La reuniunea de la Hamburg au mai luat parte ministrul de externe lituanian Linas Linkevicius şi secretarul de stat în Ministerul de Externe eston Paul Teesalu.

AGERPRES

×