x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, agresată verbal la un meci de liga a 3-a

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, agresată verbal la un meci de liga a 3-a

14 Dec 2019   •   17:26
Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, agresată verbal la un meci de liga a 3-a
Sursa foto: captura youtube

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a fost agresată verbal pe un stadion, în timp ce asista vineri seară alături de câţiva apropiaţi la un meci din liga a 3-a franceză de fotbal, între Red Star şi US Queville, relatează „Le Figaro”.

Roxana Mărăcineanu, de origine română, prima campioană mondială la înot a Franţei, a fost nevoită să părăsească stadionul Bauer de Saint-Ouen. La pauza meciului, un grup de suporteri s-a apropiat de ministru, în timp ce vorbea cu un fan despre stadiul lucrărilor la stadion. Despărţiţi de un grilaj, câţiva fani au agresat-o verbal cu fluierături şi lozinci de genul: „Toată lumea o detestă pe ministră”, înainte de a arunca cu apă în maşina cu care a plecat. În contexul tensiunilor sociale din Franţa, situaţia risca să degenereze şi poliţia a decis s-o evacueze pe Roxana Mărăcineanu din arenă.

Ministerul Sporturilor a minimizat situaţia, asigurând că nu a fost nimic grav, în timp ce clubul Red Star şi-a manifestat susţinerea faţă de Roxana Mărăcineanu, care ocupă postul de ministru din septembrie 2018, şi a condamnat ostilitatea unei minorităţi a fanilor din incinta stadionului. Clubul a anunţat că va lua „măsuri corecte, dar ferme” împotriva scandalagiilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Roxana Mărăcineanu