x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul german de externe nu vede niciun motiv de relaxare a sancţiunilor impuse Rusiei

Ministrul german de externe nu vede niciun motiv de relaxare a sancţiunilor impuse Rusiei

22 Aug 2019   •   19:57
Ministrul german de externe nu vede niciun motiv de relaxare a sancţiunilor impuse Rusiei

Ministrul german de externe Heiko Maas a declarat joi că el nu vede niciun motiv de relaxare a sancţiunilor impuse de UE Rusiei până când Moscova nu îşi va schimba poziţia asupra conflictului cu Ucraina, informează DPA.

"Nu a fost cazul încă. Şi atât timp cât va rămâne aşa, va fi dificil să vorbim despre sancţiunile UE", a spus şeful diplomaţiei germane în a doua zi a vizitei sale la Moscova.

Maas a adăugat că după discuţiile sale în capitala Rusiei el are acum impresia că există noi opţiuni pentru a progresa în soluţionarea conflictului din estul Ucrainei şi a reiterat apelul său pentru o nouă rundă de discuţii mediate între cele două ţări. "Cred că acum sunt posibile lucruri care în ultimele luni şi ani nu au fost posibile", a spus Maas.

Conflictul dintre Rusia şi Ucraina s-a aflat deja miercuri în centrul vizitei sale când s-a întâlnit cu omologul său rus Serghei Lavrov. "Există, în ceea ce priveşte încetarea focului, separarea forţelor şi punerea în aplicare a acordului de la Minsk, în sfârşit din nou o speranţă pentru o lumină la capătul tunelului", a declarat Maas miercuri noapte, referindu-se la acordul de pace din 2015 încheiat în Belarusul neutru.

Rusia a anexat Crimeea, o regiune strategică importantă şi sit al unei baze navale ruse cheie la Marea Neagră, în 2014. Acţiunea a avut loc după ce Kievul şi-a destituit preşedintele prorus în urma unor revolte prooccidentale în 2014.

Ca răspuns la agresiune, UE a instituit sancţiuni împotriva Rusiei, aminteşte agenţia germană de presă.

În a doua zi a vizitei sale, Maas s-a întâlnit cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, precum şi cu membri ai societăţii civile şi cu tineri.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia germania