x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mormântul lui Rudolf Hess, distrus de teama neo-naziştilor

Mormântul lui Rudolf Hess, distrus de teama neo-naziştilor

21 Iul 2011   •   14:36
Mormântul lui Rudolf Hess, distrus de teama neo-naziştilor

Ramasitele lui Rudolf Hess, fostul loctiitor al lui Adolf Hitler, au fost dezhumate din cimitirul din Wunsiedel, un orasel din sudul Germaniei, iar mormantul a fost distrus, dupa ce in ultimul timp devenise un adevarat loc de pelerinaj pentru membrii miscarilor neo-naziste.

Hess, ale carui ramasite vor fi incinerate, a fost ingropat la Wunsiedel in 1987, dupa ce nazistul s-a sinucis, la varsta de 93 de ani, in inchisoarea berlineza Spandau, acolo unde ispasea condamnarea la inchisoare pe viata, data de Tribunalul de la Nurneberg, in 1946.

Biserica Luterana si oficialitatile din Wunsiedel au luat decizia de a distruge mormantul lui Rudolf Hess din cauza faptului ca extremistii de dreapta se foloseau de aniversarea mortii fostului nazist de frunte pentru a organiza adevarate manifestatii de omagiere care se transformau de fiecare data in confruntari brutale cu fortele de ordine.

Rudolf Hess a fost arestat la inceputul lui 1841 de catre autoritatile britanice, care au capturat avionul pilotat de nazistul despre care s-a spus ca ar fi fost emisarul unei solii de pace a lui Hitler. Condamnat la inchisoare pe viata in Marea Britanie, Hess a fost deferit in 1946 Tribunalului pentru criminali de razboi de la Nurnberg. Si aceasta instanta l-a condamnat la inchisoare pe viata pentru crime de razboi, Hess scapand insa de condamnarea la moarte, pentru crime impotriva umanitatii.

×
Subiecte în articol: hitler germania hess neonazisti