x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova îl convoacă pe ambasadorul iranian, după arestarea unei jurnaliste ruse la Teheran

Moscova îl convoacă pe ambasadorul iranian, după arestarea unei jurnaliste ruse la Teheran

04 Oct 2019   •   22:30
Moscova îl convoacă pe ambasadorul iranian, după arestarea unei jurnaliste ruse la Teheran

Rusia l-a convocat vineri pe ambasadorul iranian la Moscova, după arestarea unei jurnaliste ruse la Teheran, acuzată de colaborare cu serviciile de informaţii israeliene, potrivit AFP.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a anunţat pe Facebook că ambasadorul iranian „a fost invitat la minister pentru a clarifica rapid circumstanţele a ceea ce s-a întâmplat” şi pentru a se asigura că drepturile jurnalistei Iulia Iuzik sunt respectate.

Potrivit lui Andrei Ganenko, purtătorul de cuvânt al ambasadei ruse la Teheran, jurnalista de 38 de ani „este acuzată de colaborare cu serviciile de informaţii israeliene”.

Potrivit jurnalistului rus Boris Voiţehovski, identificat de mass-media drept fostul ei soţ, Iulia Iuzik a fost arestată la Teheran în camera sa de hotel de membri ai Gardienilor Revoluţiei şi plasată în detenţie joi. O audiere la tribunal ar urma să aibă loc sâmbătă. „Ea riscă până la 10 ani de închisoare”, a subliniat Voiţehovski pe Facebook.

Iulia Iuzik a lucrat pentru numeroase publicaţii, printre care versiunea rusă a revistei americane „Newsweek”. Ea este autoarea unei cărţi despre tragedia luării de ostatici în Beslan, în 2004.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Moscova jurnalista rusa arestata iran