x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Navalnîi sfidează Kremlinul și se întoarce acasă

Navalnîi sfidează Kremlinul și se întoarce acasă

08 Oct 2020   •   22:51
Navalnîi sfidează Kremlinul și se întoarce acasă

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, aflat în recuperare la Berlin după ce a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok, a promis astăzi să se întoarcă în Rusia pentru a continua lupta împotriva președintelui Vladimir Putin, relatează dpa.

Navalnîi l-a acuzat din nou pe liderul de la Kremlin că este responsabil pentru otrăvirea sa, adăugând că Putin a coordonat eforturile de acoperire a acestei fapte.

Liderul opoziției ruse, în vârstă de 44 de ani, a fost în ultimul deceniu unul dintre cei mai înverşunaţi critici ai lui Putin, organizând numeroase proteste împotriva șefului administrației de la Moscova, pe care îl acuză de perpetuarea corupţiei în ţară.

Autorităţile ruse nu au efectuat nicio investigaţie completă, deoarece „oricine a ordonat această crimă nu vrea să fie expus şi sunt sigur că acesta este Vladimir Putin”, a mai spus Navalnîi.

Navalnîi a fost spitalizat la Berlin, după ce i s-a făcut rău la bordul unui avion, în Siberia, în luna august. El a fost externat în 23 septembrie şi intenţionează să se refacă în Germania. Rusia a respins categoric ipoteza otrăvirii cu Noviciok.

×
Subiecte în articol: Aleksei Navalnîi