x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu acuză Iranul că poziţionează rachete ghidate de mare precizie în Yemen, ca să atace statul evreu

Netanyahu acuză Iranul că poziţionează rachete ghidate de mare precizie în Yemen, ca să atace statul evreu

28 Oct 2019   •   20:30
Netanyahu acuză Iranul că poziţionează rachete ghidate de mare precizie în Yemen, ca să atace statul evreu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat luni că Iranul a început să poziţioneze rachete ghidate de mare precizie în Yemen, de unde îşi propune să atace Israelul, transmite dpa.

„Iranul încearcă să dezvolte acum rachete ghidate de mare precizie, care pot lovi orice ţintă în Orientul Mijlociu, cu o circumferinţă de 5 până la 10 metri”, a declarat prim-ministrul israelian la Ierusalim, într-o conferinţă de presă cu secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin.

„Ei dezvoltă aceste rachete în Iran. Vor să le poziţioneze în Irak şi în Siria şi să convertească arsenalul Libanului de 130.000 de rachete în muniţii ghidate de mare precizie”, a mai afirmat Netanyahu.

„Ei (...) au început deja să le plaseze în Yemen, cu scopul de a lovi de acolo Israelul”, a adăugat liderul de la Ierusalim.

În august, două drone israeliene au căzut în suburbiile sudice ale Beirutului controlate de mişcarea şiită Hezbollah, care a acuzat Israelul că a executat o misiune de „atac”.

Cotidianul britanic „The Times” a relatat că atacul a vizat containere unde se crede că se aflau echipamente pentru producerea de combustibil pentru rachete ghidate de mare precizie.

Netanyahu a lăudat Statele Unite pentru creşterea sancţiunilor împotriva Iranului, cerând însă intensificarea lor.

„Am exercitat o campanie de presiune maximă pentru sancţiuni - acestea au funcţionat, funcţionează, taie sursele de venituri”, a răspuns Steve Mnuchin.

„Nu facem aceasta pentru a lovi poporul Iranului, o facem pentru ca Iranul să-şi înceteze activităţile nocive şi exportul de terorism, crearea de capabilităţi nucleare şi rachete, şi vom continua să sporim tot mai mult sancţiunile, aşa cum aţi spus”, a adăugat oficialul american.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu iran