x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu acuză Iranul că pregăteşte atacuri împotriva Israelului

Netanyahu acuză Iranul că pregăteşte atacuri împotriva Israelului

25 Noi 2019   •   10:01
Netanyahu acuză Iranul că pregăteşte atacuri împotriva Israelului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat duminică Iranul că pregăteşte atacuri împotriva Israelului şi a spus că va face tot posibilul pentru a preveni un astfel de atac, relatează AFP.

"Agresiunea iraniană în regiunea noastră şi împotriva noastră continuă", a declarat premierul israelian, care a devenit joi primul premier din istoria Israelului inculpat pentru corupţie în timpul mandatului.

Aflat în vizită alături de responsabili militari în Platoul Golan (nord), lângă graniţa cu Siria, Netanyahu a făcut aceste declaraţii în contextul în care generalul Mark Milley, şeful Statului Major al armatei americane, s-a aflat în Israel, unde s-a întâlnit cu omologul său israelian, Aviv Kohavi.

Cei doi generali au discutat despre ''probleme operaţionale şi evoluţii regionale'', a indicat armata într-un comunicat.

''Facem tot posibilul pentru a împiedica Iranul să se implanteze în regiunea noastră'' şi ''ca Irakul şi Yemenul să devină baze pentru lansarea de rachete împotriva Statului Israel'', a continuat premierul israelian. ''Aceasta include măsurile necesare pentru a împiedica transferul de arme letale din Iran spre Siria, fie pe calea aerului, fie pe uscat'', a precizat el.

Armata israeliană a revendicat miercurea trecută o serie de atacuri aeriene de ''mare amploare'' împotriva unor obiective militare din Siria, în timpul cărora au fost ucişi aproximativ 20 de combatanţi, între care 16 cetăţeni străini, potrivit unui ONG, atacurile fiind în ripostă la un tir cu rachetă lansat în ziua precedentă.

Marţea trecută sistemul de apărare antirachetă israelian a interceptat patru rachete trase din Siria ''de elemente iraniene'' către nordul Israelului, potrivit armatei israeliene.

Procurorul general al Israelului Avichai Mandelblit a decis joi ca Benjamin Netanyahu să fie pus sub acuzare pentru ''corupţie, fraudă şi abuz de încredere'' în diferite dosare, decizie luată după luni de anchetă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu iran Israel