x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu trage cu dinții de planul propus de „prietenul” Trump

Netanyahu trage cu dinții de planul propus de „prietenul” Trump

29 Ian 2020   •   21:10
Netanyahu trage cu dinții de planul propus de „prietenul” Trump

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a salutat relaţia sa personală cu preşedintele american, Donald Trump, şi i-a atenţionat pe palestinieni că nu vor avea niciodată o înţelegere mai bună decât cea propusă de Administraţia Trump, informează miercuri dpa.

„Cred că, în timp, ei vor vedea că nu vor obţine niciodată o înţelegere mai bună şi aceasta este ocazia vieţii pentru Israel, pentru palestinieni şi pentru pace”, a declarat Netanyahu în cadrul emisiunii Fox&Friends.

Donald Trump „este cel mai bun prieten pe care Israelul l-a avut vreodată”, a spus premierul israelian.

Preşedintele american, Donald Trump, şi-a prezentat marţi planul de pace pentru Orientul Mijlociu bazat pe o soluţie cu „două state”, dar care prevede acordarea unui număr de concesii Israelului, printre care anexarea Văii Iordanului şi a coloniilor israeliene din Cisiordania. În acelaşi timp, Trump a dat asigurări că Ierusalimul „va rămâne capitala indivizibilă a Israelului”.

Palestinienii vor ca Ierusalimul de Est, parte a oraşului ocupată din 1967 de Israel şi apoi anexată, să fie capitala viitorului stat la care aspiră.

Planul de pace propus de Trump a provocat reacţii vehemente în tabăra palestiniană. Preşedintele Autorităţii palestiniene, Mahmoud Abbas, a respins ferm acest plan, care, potrivit lui, „va fi trimis la coşul de gunoi al istoriei”.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: netanyahu