x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE State europene care impun restricții din cauza pandemiei

UPDATE State europene care impun restricții din cauza pandemiei

26 Oct 2020   •   12:59
UPDATE State europene care impun restricții din cauza pandemiei

Creșterea infecțiilor cu noul coronavirus a determinat Slovenia să decidă interzicerea deplasărilor între localități, scrie DPA. Măsura este valabilă de mâine și va fi instituită timp de o săptămâna, aceasta fiind ridicată în regiunile unde situația epidemiologică este bună. 

Școlile sunt închise iar cursurile se  desfășoară online. 

Populația Sloveniei se ridică la 2,1 milioane de persoane. 

Autoritățile de la Copenhaga au limitat evenimentele la 10 persoane, comparativ cu 50 de oameni, cât era stabilit până acum.

Măsura va fi valabilă timp de o lună, scrie thelocal.dk. Măştile de protecție vor fi obligatorii înlocurile publice, din 29 octombrie.

Excepțiile de la această regulă privesc deplasările efectuate la locul de muncă, pentru tineri sub 21 de ani care fac sport în echipă.

Sportul profesionist se supune în continuare unei reguli care limitează numărul de spectatori. În cazul meciurilor de fotbal, acest număr maxim este de 500 de spectatori, cu condiţia respectării regulilor de distanţare fizică.

Învățământul de toate nivelele sunt deschise. 

Piscinele și sălile de fitness sunt permise pentru toate persoanele, indiferent de vârstă dar cu respectarea măsurilor de distanțare fizică. Anumite activități, ca yoga, zumba, înot sunt limiate la 10 participanți. 

Grădinile zoologie și muzeele sunt deschise cu aceeași restricție privind numărul de persoane. 

 

×
Subiecte în articol: restricţii COVID coronavirus danemarca