x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi sancțiuni americane contra Rusiei, în dosarul Navalnîi

Noi sancțiuni americane contra Rusiei, în dosarul Navalnîi

17 Mar 2021   •   21:30
Noi sancțiuni americane contra Rusiei, în dosarul Navalnîi

Administraţia Biden a anunţat, astăzi, că extinde restricţiile asupra exporturilor spre Rusia, în dosarul privind otrăvirea liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi (foto). Serviciile de informaţii americane atribuie Moscovei responsabilitatea pentru această încercare de atentat, scrie France Presse.

Departamentul pentru Comerţ din SUA nu a detaliat aceste noi restricţii, subliniind pur şi simplu într-un scurt comunicat că ele le completează pe cele anunţate în 2 martie.

SUA adoptaseră atunci sancţiuni financiare împotriva a şapte înalţi responsabili ruşi, între care Aleksandr Bortnikov, şeful Serviciul Federal de Securitate (FSB), constând în special în îngheţarea activelor deţinute de aceştia în SUA.

La rândul său, Biroul de industrie şi securitate (BIS) din cadrul Departamentul Comerţului adăugase 14 nume pe „lista entităţilor”, un instrument utilizat pentru a restrânge exportul, reexportul şi transferul de produse spre unele ţări, când acestea sunt considerate implicate în activităţi contrare securităţii naţionale sau intereselor politicii externe a SUA.

×
Subiecte în articol: sanctiuni americane